1991 bildades Korvakademien vars syfte är att höja korvens status, sprida kunskap om just korv och öka utbudet av god kvalitativ korv.
Korvakademiens ledamöter består av Christina Möller, leading lady i matsverige, Maud Lindblå, korvälskare och matskribent, Ella Nilsson, matpersonlighet och tidigare VD på Svensk Köttinformation, Maria Forshufvud, VD Forshufvud Kommunikation, Lena Söderström, matskribent & författare, Jan Scherman, korvprofil & journalist, Anders Levén, kock, Ulf Elfving, journalist, Johan Swahn, dr smak, Roland Persson, kock, Hans Josefsson, operasångare & skådespelare, Erik Ellström, Korvfestivalen. Dessutom har man valt in två hedersledamöter i form av Sören Lundström, korvör emeritus samt Ricard Constantinou, Krögare & entreprenör.
På
www.korvakademien.se kan ni läsa mer om Korvakademien och deras arbete. Där kan ni även registrera till akademiens vänförening Korvens Oförtrutet Runda Vänner K.O.R.V. som löpande träffas på trevliga och goda korvaktiviteter.