BESÖKARE
Helgen den 10 – 12 mars 2023 genomför vi den åttonde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm på vackra Münchenbryggeriet.
BILJETTER
Förköp: från 180 kr
Barn: <12 år: Gratis i målsmans sällskap på söndagen.
På plats i entrén, i mån av plats: 225 kr. (Vi rekommenderar dock alltid förköp, för smidigare entré på plats).
OBS! Lördag 11 mars är slutsåld – endast förköpt biljett gäller.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort som present.




OM KORVFESTIVALEN
Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla Korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla Korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck.
UTSTÄLLARE STOCKOLM 2023
Månkarbo Slakteri & Charkuteri Spice Wave, Boom Food, Arnolds Delikatesser, CC Havntorn, Nablus Mejeri, Swedish Wild, Kocken & Gris, Gastronoma, Bullens & Bubbel, Sausage and Friends, Abreu Foods, Conwexa, Zigges BBQ, Campange De France, Korvpaket.se, Skeppsholmssenap, Cook ´n Bloom, Köttkultur, Specialchark, Från Sverige-märkningen, ICA Sverige, Stensåkra Charkuteri, Ellos i Lammhult, Sibylla, OKQ8, Lönneberga, Lithells, Sorunda Korvfabrik, Härryda Karlsson, Lindvalls, Jojjens, Scan, Korvmoppens, Wermdö Delikatesser, Nils Oscar, Catrines, Gläntans, Agitator, Nyköping Brewing, Potum Brewing, Sthlm Brewing. Listan uppdateras löpande fram till festivalen.


SÅ GÅR DET TILL
När du kommer till Korvfestivalen är du välkommen att vandra runt bland alla våra utställare och botanisera i deras unika utbud av Korv och passande tillbehör. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover av sina produkter, med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig en förpackning, eller två, hem. En del utställare säljer även ”lättare” Korvmåltider, exempelvis Korv med bröd, så ni gör bäst i att komma hungriga till Korvfestivalen.
FÖRETAG & GRUPPER
Är ni ett företag eller en större grupp som letar efter en upplevelse ni sent kommer glömma? Ta med dig kollegor, kunder eller vänner till Korvfestivalen! Vi rekommenderar fredagen för just denna typ av aktivitet och skräddarsyr ert besök så att det passar just era önskemål och behov. Kontakta oss så berättar vi mer och sätter ihop en offert som matchat era önskemål.
BESÖKARE
Helgen den 10 – 12 mars arrangeras den åttonde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm på vackra Münchenbryggeriet.
STHLM 10 – 12 MARS
Münchenbryggeriet
Torkel Knutssonsgatan 2
118 20 Stockholm
Öppettider:
Fredag kl. 15 – 20
Lördag kl. 10 – 18
Söndag kl. 10 – 16
BILJETTER
Förköp: 180 kr
Barn: <12 år: Gratis i målsmans sällskap på söndagen.
På plats i entrén, i mån av plats: 225 kr. (Vi rekommenderar dock alltid förköp, för smidigare entré på plats). OBS! Lördag 11 mars är slutsåld – endast förköpt biljett gäller.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort som present.


OM KORVFESTIVALEN
Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla Korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla Korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck.


SÅ GÅR DET TILL
När du kommer till Korvfestivalen är du välkommen att vandra runt bland alla våra utställare och botanisera i deras unika utbud av Korv och passande tillbehör. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover av sina produkter, med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig en förpackning, eller två, hem. En del utställare säljer även ”lättare” Korvmåltider, exempelvis Korv med bröd, så ni gör bäst i att komma hungriga till Korvfestivalen.
UTSTÄLLARE STOCKOLM 2023
Månkarbo Slakteri & Charkuteri Spice Wave, Boom Food, Arnolds Delikatesser, CC Havntorn, Nablus Mejeri, Swedish Wild, Kocken & Gris, Gastronoma, Bullens & Bubbel, Sausage and Friends, Abreu Foods, Conwexa, Zigges BBQ, Campange De France, Korvpaket.se, Skeppsholmssenap, Cook ´n Bloom, Köttkultur, Specialchark, Från Sverige-märkningen, ICA Sverige, Stensåkra Charkuteri, Ellos i Lammhult, Sibylla, OKQ8, Lönneberga, Lithells, Sorunda Korvfabrik, Härryda Karlsson, Lindvalls, Jojjens, Scan, Korvmoppens, Wermdö Delikatesser, Nils Oscar, Catrines, Gläntans, Agitator, Nyköping Brewing, Potum Brewing, Sthlm Brewing. Listan uppdateras löpande fram till festivalen.
KORVSAFARI
Vill du lära dig mer om svenska korvproducenter, deras korvar och dess historia? Då är det här ett måste för dig! Låt dig guidas av en ledamot från Korvakademien som tar dig med till sina guldkorn på festivalen samtidigt som du får höra om olika utställares historia och får prova just de utställarnas bästa korvar. Vi lovar en korvupplevelse utöver det vanliga! Turen tar ca 45 min.
FÖRETAG & GRUPPER
Är ni ett företag eller en större grupp som letar efter en upplevelse ni sent kommer glömma? Ta med dig kollegor, kunder eller vänner till Korvfestivalen! Vi rekommenderar fredagen för just denna typ av aktivitet och skräddarsyr ert besök så att det passar just era önskemål och behov. Kontakta oss så berättar vi mer Varför inte sitta ner på en egen korvprovning som arrangeras just för er?


ETT GEDIGET SCENPROGRAM
Vad vore Korvfestivalen utan vårt omtalade scenprogram?
Under ledning av moderatorn, tillika Korvälskaren och ledamöter i Korvakademien, Jan Scherman får du som besökare möjligheten att lyssna till spännande intervjuer, föreläsningar, styckning och debatter. Korvproducenter berättar om deras kunskaper och erfarenheter om att producera Korv. Och vem vet, kanske dyker det upp en och annan kändis och berättar om sin relation till Korv!
FRÅN SVERIGE-SCENEN
Från Sverigemärkningen är en viktig partner till Korvfestivalen. En del i vårt samarbete består av att skapa ett intressant och spännande sceninnehåll med fokus på det svenska. Själva scenen har vi så klart valt att kalla för Från Sverigescenen.
FREDAG
16:30 Invigning
Lotta Hovhammar, Kommunikationsansvarig Från Sverige & Alexander Edén, Bryggare Nils Oscar, Christina Möller, Preses Korvakademien
17:00 Korvtrender
Johan Swahn, a.k.a. Doktor Smak, The Taste Lab
17:30 Korvrapporten 2023 – Hur ser svenska folkets korvvanor ut?
Lotta Hovhammar, Kommunikationsansvarig Från Sverige
18:15 Svensk korv med smak av Argentina
Victor Hugo Abreu, ägare Abreu Foods & Maria Clara Bigliere, Ambassadör Argentina
19:00 Styckning
Daniel Tottie, ägare, Kocken & Grisen
LÖRDAG
11:00 Invigning
Ulrika Ekström, VD Från Sverige & Karin Amedé, Kommunikationschef Svenskt Kött, Christina Möller, Preses Korvakademien
12:00 Korvtrender
Johan Swahn, a.k.a. Doktor Smak, The Taste Lab
13:00 Bullens 70 år
14:00 Korvrapporten 2023 – Hur ser svenska folkets korvvanor ut?
15:00 Prisutdelning: Korvakademiens Hederspris 2023
Chrstina Möller, Preses Korvakademein, Hans Josefsson, Ledamot Korvakademien
15:15 Bättre korv med rätt utrustning
Joakim Petersén, VD Finnvacum
16:00 Styckning
Daniel Tottie, ägare, Kocken & Grisen
17:00 Korv och öl = Världens bästa kombo?
Alexander Edén, Bryggare, Nils Oscar Bryggeri
SÖNDAG 12 MARS
11:00 Invigning Alla Korvars Dag!
Christina Möller, Preses Korvakademien, Hans Josefsson, Ledamot Korvakademien
12:00 Korvrapporten 2023 – Hur ser svenska folkets korvvanor ut?
13:00 Styckning
Daniel Tottie, ägare, Kocken & Grisen
14:00 Korvtrender
Johan Swahn, a.k.a. Doktor Smak, The Taste Lab
15:00 Prisutdelning: Festivals Bästa Korv och Festivalens Bästa Korvtillbehör
Publikens Val. Erik Ellström, Projektledare Korvfestivalen