PARTNERS

KÖTT FRÅN SVERIGE – SVENSKPRODUCERAD KORV EFTER ALLA VÄRLDENS RECEPT

Vill du ha svenskt kött i korven ska du titta efter märket Kött från Sverige. Då vet du att korven även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och att ingredienser som kött, ost och mjölk alltid är svenska.

Att använda svenskt kött är ett utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Kanske äter du korven med ett korvbröd, senap eller andra råvaror som är ursprungsmärka med Från Sverige? På köpet får du då mervärden som #öppnalandskap #biologiskmångfald #resursklokhet #arbetstillfällen #friskadjur #hållbarhet.

TITTA EFTER MÄRKET OCH LÄS MER PÅ FRANSVERIGE.SE

Märket Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på alla typer av råvaror, livsmedel och växter. Kött från Sverige används på kött och charkuterier – som korv! Det finns även Mjölk från Sverige som används på mejerier och ost.

Så titta efter märket, det betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. För vara med flera ingredienser gäller speciella regler. Om det finns kött, mjölk, ägg, fågel eller fisk i en vara är det alltid utan undantag svenskt!

KORVAKADEMIEN

1991 bildades Korvakademien vars syfte är att höja korvens status, sprida kunskap om just korv och öka utbudet av god kvalitativ korv. Akademien består av 12 ledamöter som regelbundet träffas i korvens tjänst. 2013 grundade och arrangerade man den första upplagan av Korvfestivalen. Numera innehar akademien en stöttande funktion till festivalen i form av ett stort nätverk och enorm korvkunskap. Deras monter på festivalen är alltid ett uppskattat inslag för besökarna. Läs mer på www.korvakademien.se.

 

PARTNERS

KÖTT FRÅN SVERIGE – SVENSKPRODUCERAD KORV EFTER ALLA VÄRLDENS RECEPT

Vill du ha svenskt kött i korven ska du titta efter märket Kött från Sverige. Då vet du att korven även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och att ingredienser som kött, ost och mjölk alltid är svenska.

ANVÄNDA SVENSKT KÖTT

Att använda svenskt kött är ett utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Kanske äter du korven med ett korvbröd, senap eller andra råvaror som är ursprungsmärka med Från Sverige? På köpet får du då mervärden som #öppnalandskap #biologiskmångfald #resursklokhet #arbetstillfällen #friskadjur #hållbarhet.

FRÅN SVERIGE

Märket Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på alla typer av råvaror, livsmedel och växter. Kött från Sverige används på kött och charkuterier – som korv! Det finns även Mjölk från Sverige som används på mejerier och ost.

TITTA EFTER MÄRKET OCH LÄS MER PÅ FRANSVERIGE.SE

Så titta efter märket, det betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. För vara med flera ingredienser gäller speciella regler. Om det finns kött, mjölk, ägg, fågel eller fisk i en vara är det alltid utan undantag svenskt!

KORVAKADEMIEN

1991 bildades Korvakademien vars syfte är att höja korvens status, sprida kunskap om just korv och öka utbudet av god kvalitativ korv. Akademien består av 12 ledamöter som regelbundet träffas i korvens tjänst. 2013 grundade och arrangerade man den första upplagan av Korvfestivalen. Numera innehar akademien en stöttande funktion till festivalen i form av ett stort nätverk och enorm korvkunskap. Deras monter på festivalen är alltid ett uppskattat inslag för besökarna.  

KORVAKADEMIENS LEDAMÖTER

Korvakademiens ledamöter består av Christina Möller, leading lady i matsverige, Maud Lindblå, korvälskare och matskribent, Ella Nilsson, matpersonlighet och tidigare VD på Svensk Köttinformation, Maria Forshufvud, VD Forshufvud Kommunikation, Lena Söderström, matskribent & författare, Jan Scherman, korvprofil & journalist, Anders Levén, kock, Ulf Elfving, journalist, Johan Swahn, dr smak, Roland Persson, kock, Hans Josefsson, operasångare & skådespelare, Lisa Blomqvist, PR-strateg & Korvlover. Dessutom har man valt in två hedersledamöter i form av Sören Lundström, korvör emeritus samt Ricard Constantinou, Krögare & entreprenör.

LÄS MER!

www.korvakademien.se kan ni läsa mer om Korvakademien och deras arbete. Där kan ni även registrera till akademiens vänförening Korvens Oförtrutet Runda Vänner K.O.R.V. som löpande träffas på trevliga och goda korvaktiviteter.