PARTNERS

KÖTT FRÅN SVERIGE – SVENSKPRODUCERAD KORV EFTER ALLA VÄRLDENS RECEPT

Vill du ha svenskt kött i korven ska du titta efter märket Kött från Sverige. Då vet du att korven även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och att ingredienser som kött, ost och mjölk alltid är svenska.

Att använda svenskt kött är ett utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Kanske äter du korven med ett korvbröd, senap eller andra råvaror som är ursprungsmärka med Från Sverige? På köpet får du då mervärden som #öppnalandskap #biologiskmångfald #resursklokhet #arbetstillfällen #friskadjur #hållbarhet.

TITTA EFTER MÄRKET OCH LÄS MER PÅ FRANSVERIGE.SE

Märket Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på alla typer av råvaror, livsmedel och växter. Kött från Sverige används på kött och charkuterier – som korv! Det finns även Mjölk från Sverige som används på mejerier och ost.

Så titta efter märket, det betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. För vara med flera ingredienser gäller speciella regler. Om det finns kött, mjölk, ägg, fågel eller fisk i en vara är det alltid utan undantag svenskt!

KORVAKADEMIEN

1991 bildades Korvakademien vars syfte är att höja korvens status, sprida kunskap om just korv och öka utbudet av god kvalitativ korv. Akademien består av 12 ledamöter som regelbundet träffas i korvens tjänst. 2013 grundade och arrangerade man den första upplagan av Korvfestivalen. Numera innehar akademien en stöttande funktion till festivalen i form av ett stort nätverk och enorm korvkunskap. Deras monter på festivalen är alltid ett uppskattat inslag för besökarna. Läs mer på www.korvakademien.se.

 

ICA 

Matvarukedjan ICA är ny partner till Korvfestivalen 2023. På plats kommer ni besökare bland annat få prova några av ICA´s egna korv för inspiration och matglädje. Samarbetet med ICA möjliggör också för oss som arrangör att hålla samma pris på entrébiljetten som vi gjort sedan 2018. 

KORV OCH ÖL = DEN PERFEKTA KOMBINATIONEN

Det är med glädje vi kan konstatera att Nils Oscar för andra året i rad är ölpartner till Korvfestivalen. Som en av det “stora små” svenska mikrobryggerierna började man på tidigt 90-tal brygga öl på Kungsholmen i Stockholm. Numera ligger bryggeriet i Nyköping och producerar ca 1.1 miljoner liter hantverksöl om året. Med gediget kunnande och en passion för hantverket tillverkar man bland annat flera olika ölsorter som passar till olika typer av mat. Vilka ölsorter som passar extra bra till öl får ni självklart smaka på plats på Korvfestivalen i Stockholm. För er som är extra intresserade ges även möjligheten att gå på korv- & ölprovning.

FINNVACUM STÖTTAR KORVFESTIVALEN OCH KORVBRANSCHEN

Finnvacum är ny partner till Korvfestivalen 2023 och är en av de ledande leverantörerna av förpacknings- och processlösningar till livsmedelsindustrin. Följaktligen är Korv- och charkindustrin en viktig kundgrupp för företaget. Genom att delta som partner på Korvfestivalen hoppas Finnvacum kunna vara med och stödja och utveckla denna fantastiska bransch.

TASTEWORTHY

Årets korvtävlingen görs i samarbete med TasteWorthy, Sveriges nya vetenskapliga smakgarant.

Läs mer på www.tasteworthy.se / www.instagram.com/tasteworthyaward 

PARTNERS

KORV OCH ÖL

Det är med glädje vi kan konstatera att Nils Oscar för tredje året i rad är ölpartner till Korvfestivalen. Som en av det “stora små” svenska mikrobryggerierna började man på tidigt 90-tal brygga öl på Kungsholmen i Stockholm. Numera ligger bryggeriet i Nyköping och producerar ca 1.1 miljoner liter hantverksöl om året. Med gediget kunnande och en passion för hantverket tillverkar man bland annat flera olika ölsorter som passar till olika typer av mat. Vilka ölsorter som passar extra bra till öl får ni självklart smaka på plats på Korvfestivalen i Stockholm. För er som är extra intresserade ges även möjligheten att gå på korv- & ölprovning.

ICA

Matvarukedjan ICA är ny partner till Korvfestivalen 2023. På plats kommer ni besökare bland annat få prova några av ICA´s egna korv för inspiration och matglädje. Samarbetet med ICA möjliggör också för oss som arrangör att hålla samma pris på entrébiljetten som vi gjort sedan 2018. 

KÖTT FRÅN SVERIGE

Märket Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på alla typer av råvaror, livsmedel och växter. Kött från Sverige används på kött och charkuterier – som korv! Det finns även Mjölk från Sverige som används på mejerier och ost.

SVENSKPRODUCERAD KORV EFTER ALLA VÄRLDENS RECEPT

Vill du ha svenskt kött i korven ska du titta efter märket Kött från Sverige. Då vet du att korven även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och att ingredienser som kött, ost och mjölk alltid är svenska.

Att använda svenskt kött är ett utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Kanske äter du korven med ett korvbröd, senap eller andra råvaror som är ursprungsmärka med Från Sverige? På köpet får du då mervärden som #öppnalandskap #biologiskmångfald #resursklokhet #arbetstillfällen #friskadjur #hållbarhet.

TITTA EFTER MÄRKET OCH LÄS MER PÅ FRANSVERIGE.SE

Så titta efter märket, det betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. För vara med flera ingredienser gäller speciella regler. Om det finns kött, mjölk, ägg, fågel eller fisk i en vara är det alltid utan undantag svenskt!

FINNVACUM

Finnvacum är ny partner till Korvfestivalen 2023 och är en av de ledande leverantörerna av förpacknings- och processlösningar till livsmedelsindustrin. Följaktligen är Korv- och charkindustrin en viktig kundgrupp för företaget. Genom att delta som partner på Korvfestivalen hoppas Finnvacum kunna vara med och stödja och utveckla denna fantastiska bransch.

 

KORVAKADEMIEN

1991 bildades Korvakademien vars syfte är att höja korvens status, sprida kunskap om just korv och öka utbudet av god kvalitativ korv. Akademien består av 12 ledamöter som regelbundet träffas i korvens tjänst. 2013 grundade och arrangerade man den första upplagan av Korvfestivalen. Numera innehar akademien en stöttande funktion till festivalen i form av ett stort nätverk och enorm korvkunskap. Deras monter på festivalen är alltid ett uppskattat inslag för besökarna.  

KORVAKADEMIENS LEDAMÖTER

Korvakademiens ledamöter består av Christina Möller, leading lady i matsverige, Maud Lindblå, korvälskare och matskribent, Ella Nilsson, matpersonlighet och tidigare VD på Svensk Köttinformation, Maria Forshufvud, VD Forshufvud Kommunikation, Lena Söderström, matskribent & författare, Jan Scherman, korvprofil & journalist, Anders Levén, kock, Ulf Elfving, journalist, Johan Swahn, dr smak, Roland Persson, kock, Hans Josefsson, operasångare & skådespelare, Erik Ellström, Korvfestivalen. Dessutom har man valt in två hedersledamöter i form av Sören Lundström, korvör emeritus samt Ricard Constantinou, Krögare & entreprenör.

LÄS MER!

www.korvakademien.se kan ni läsa mer om Korvakademien och deras arbete. Där kan ni även registrera till akademiens vänförening Korvens Oförtrutet Runda Vänner K.O.R.V. som löpande träffas på trevliga och goda korvaktiviteter.

TASTEWORTHY

Årets korvtävlingen görs i samarbete med TasteWorthy, Sveriges nya vetenskapliga smakgarant.

Läs mer på www.tasteworthy.se / www.instagram.com/tasteworthyaward