BANGER

Banger är den första av flera restauranger i MESS, den nyskapande restaurangupplevelsen och mötesplatsen mitt i Stockholm city. Banger öppnar sina dörrar 16 februari 2024 för att välkomna alla korventusiaster att äta korv i olika tappningar i en varm, avslappnad och händelserik miljö. Med mottot “ta in korven i värmen” och visionen att bli “hela Sveriges korvarena”, introducerar Banger inte bara en ny restaurang, utan en mötesplats och helhetsupplevelse som förenar mat med både gemenskap och underhållning.

Bakom Banger står fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. De har en vision om att ge korven sin rätta plats i svensk folkmun, vilket gjorde Kerim Akkoc till det självklara valet när Bangers korvmästare skulle utses. Med en passion för mat som sträcker sig över kontinenter har Kerim skapat en unik karriär som omfamnar allt från Michelin-krogar till nattklubbar och, naturligtvis, en framstående expertis inom korvar. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.
“Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans
skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat
korv-Sverige för evigt”, säger Kerim “Korvsmesstaren” Akkoc.

Menyn är noga utvald med ett urval av delikatesser som delvis upptäckts under den pågående inspirationsresan på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan. I denna serie reser Kristina ”Keyyo” Petrushina, tillsammans med Jimmie som inslagsproducent, land och rike runt för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. Med en varierad bas av influenser sätter Banger strålkastarljus på korven och tar nu första steget mot att bli hela Sveriges korvarena.

 

“Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om
något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill
vara med”, säger Jimmie Hall.

 

www.itsabanger.se

BANGER

BANGER

Banger är den första av flera restauranger i MESS, den nyskapande restaurangupplevelsen och
mötesplatsen mitt i Stockholm city. Banger öppnar sina dörrar 16 februari 2024 för att välkomna alla korventusiaster att äta korv i olika tappningar i en varm, avslappnad och händelserik miljö. Med mottot “ta in korven i värmen” och visionen att bli “hela Sveriges korvarena”, introducerar Banger inte bara en ny restaurang, utan en mötesplats och helhetsupplevelse som förenar mat med både gemenskap och underhållning.

www.itsabanger.se

Bakom Banger står fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. De har en vision om att ge korven sin rätta plats i svensk folkmun, vilket gjorde Kerim Akkoc till det självklara valet när Bangers korvmästare skulle utses. Med en passion för mat som sträcker sig över kontinenter har Kerim skapat en unik karriär som omfamnar allt från Michelin-krogar till nattklubbar och, naturligtvis, en framstående expertis inom korvar. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.

 

“Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt”, säger Kerim “Korvsmesstaren” Akkoc.

 

Menyn är noga utvald med ett urval av delikatesser som delvis upptäckts under den pågående inspirationsresan på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan. I denna serie reser Kristina ”Keyyo” Petrushina, tillsammans med Jimmie som inslagsproducent, land och rike runt för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. Med en varierad bas av influenser sätter Banger strålkastarljus på korven och tar nu första steget mot att bli hela Sveriges korvarena.

“Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om
något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill
vara med”, säger Jimmie Hall.