KORVNEWS MAJ-22

Äntligen kan vi arrangera Korvfestivalen i Stockholm igen och oj vilken festival det ser ut att bli. Münchenbryggeriet är fyllt till bredden med utställare som presenterar ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och dryck i världsklass!

Som ni kanske anar blir detta majnummer av Korvnews ett festivalspecial med fokus på stundande festival i Stockholm. Vi hoppas att ni mottagare av detta nyhetsbrev som bor på västkusten och inte kan ta er till festivalen har överseende med detta. Tids nog, 4-6 november, kommer ju även Korvfestivalen till er.

TREVLIG LÄSNING!

47 STYCKEN UTSTÄLLARE REDO FÖR JUST DIG
Här är hela listan på medverkande utställare på Korvfestivalen i Stockholm:

1. Abreu Foods, 2. Anders Gabrielsson 3. Arnolds Delikatesser 4. Bergslagsdelikatesser 5. Bubbelbaren 6. Campagnes de France 7. Chokladfabriken 8. Cook´n Bloom 9. Délices de France 10. Den Svenska Korvresan 11. Djursnäs Viltbod 12. Famous Grous 13. Från Sverige 14. Färskvarukompaniet 15. Gastronoma 16. Grynkorvens Vänner 17. Gudruns 18. Härryda Karlsson 19. ICA 20. Korvakademie 21. Korvmoppen´s 22. Korvpaket.se 23. Lindvalls 24. Münchenbryggeriet 25. Nacka bryggeri 26. Nils Oscar 27. Northern Brewing 28. Nyköping Brewing 29. OKQ8 AB 30. Peas of Heaven 31. Petterssons Chark 32. Potum Brewery 33. Qvarnens Brygghus 43. Roosens Delikatesser 35. Sausage and Friends 36. Sibylla 37. Skeppsholmssenap 38. Skärpning på alla plan 39. Sorunda Korvfabrik 40. Specialchark 41. Stallarholmens Brygghus 42. Stensåkra 43. Swedish Wild 44. Tistelvind 45. Totties Mat 46. Trager Grills 47. Wermdö Delikatesser.

Har du inte säkrat din biljett än är det hög tid nu!

VILTRUMMET

Gillar du korv gjord på viltkött? Ja då får du inte missa vårt viltrum där vi placerat fyra av våra utställare som är specialiserade på just detta:

Bergslagsdelikatesser
Djursnäs Viltbod
Totties Mat
Swedish Wild

Det är nog förresten svårt att missa detta viltrum – granruskor, uppstoppade djur och fågelsång utlovas samt korv gjord på hjort, vildsvin, älg och ren.

KORVSAFARI

Har du svårt att hitta rätt i korvdjungeln? Då rekommenderar vi varmt att gå på korvsafari. Under ledning av Christina Möller eller Ella Nilsson, båda ledamöter i Korvakademien, blir du guidad bland deras favoritkorvar på festivalen för provsmakning samtidigt som de berättar mer om olika korvproducenter och deras historia. Men skynda dig att boka, korvsafari är väldigt populärt och blir alltid fullbokat.

KORV- & ÖLPROVNING

Finns det någon bättre kombination än korv och öl? Tillsammans med Nils Oscar och deras bryggare Alexander Edén bjuder vi därför in till att gå på korv- och ölprovning på Korvfestivalen i Stockholm. Vilken öltyp passar exempelvis bäst till en kryddstark korv? Under provningen får ni prova fyra sorters öl, tillsammans med fyra sorters korv och givetvis med passande tillbehör. Men över hälften av platserna är redan bokade, så skynda dig att boka om detta som intresserar dig.

KORV PÅ MODET

På plats på Korvfestivalen träffar ni så klart också våra vänner från Sausage and Friends. Korv på modet är hetare än någonsin och till festivalen kommer bland annat några nya sweatshirts att presenteras. Kanske bjuds det på ett och annat festivalerbjudande? För den som gillar korvmode extra mycket ges även möjligheten att dröja sig kvar i Sausage and Friends monter efter stängning av själva festivalen på söndagen den 5 juni för att njuta av bubbel och trevligt umgänge.

FRÅN SVERIGE-SCENEN

Från Sverigemärkningen är en viktig partner till Korvfestivalen.
En del i vårt samarbete består av att skapa ett intressant och spännande sceninnehåll med fokus på det svenska. Själva scenen har vi så klart valt att kalla för Från Sverigescenen och våra moderatorer och tillika korvälskare, Jan Scherman och Artur Oziemkowski, presenterar följande program:

Lördag 4 juni
12:00 Invigning av Korvfestivalen anno 2022
Isabel Moretti, VD, Svenskt kött, Ulrika Ekström, VD Från Sverigemärkningen
14:00 Prisutdelning: Årets Korvprofil
Korvakademien
15:00 Styckning
Martin Liljeholm, Djursnäs Viltbod
16:00 Vilken korvrätt passar bäst till hantverksöl?
Artur Oziemkowski, Korvexpert, Gudruns & Henrik Kihlberg, VD, Nils Oscar

Söndag 5 juni
12:00 Styckning
Martin Liljeholm, Djursnäs Viltbod
14:00 Prisutdelning: Årets Korvkrog
Korvakademien
15:00 Korvrapporten
Ulrika Ekström, VD Från Sverigemärkningen
16:00 Korvstroganoff – världens godaste korvrätt?
TBA

Måndag 6 juni
12:00 Nationaldagsfirande
Hans Josefsson, Korvakademien
13:00 Korvrapporten
Ulrika Ekström, VD Från Sverigemärkningen
14:00 Vilken korvrätt passar bäst till hantverksöl?
Artur Oziemkowski, Korvexpert, Gudruns & Henrik Kihlberg, VD, Nils Oscar
15:00 Prisutdelning: Festivalens Bästa Korv och Festivalens Bästa Korvtillbehör
Publikens Val

VARMT VÄLKOMNA!

Korvfestivalen i Stockholm arrangeras för sjunde gången i ordningen. Varmt välkommen för att prata om, smaka på och lära dig mer om korv.

VI SES I FESTIVALVIMLET OM DRYGT EN VECKA!