fbpx

 

 

HEJA SVENSKPRODUCERAD KORV MED SVENSKT KÖTT!
Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Vi på ursprungsmärkningen Från Sverige, Svenskt Kött och LRF menar att det är en alldeles utmärkt idé med svenskproducerad korv med svenskt kött och andra svenska råvaror. Därför är vi stolta sponsorer till Korvfestivalen.

KÖTT FRÅN SVERIGE – SVENSKPRODUCERAD KORV EFTER ALLA VÄRLDENS RECEPT
Vill du ha svenskt kött i korven ska du titta efter märket Kött från Sverige. Då vet du att korven är även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige och att ingredienser som kött, ost och mjölk alltid är svenska.

Att använda svenskt kött är ett utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Kanske äter du korven med ett korvbröd, senap eller andra råvaror som är ursprungsmärka med Från Sverige? På köpet får du då mervärden som #öppnalandskap #biologiskmångfald #resursklokhet #arbetstillfällen #friskadjur #hållbarhet.

Märket Kött från Sverige ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som används på alla typer av råvaror, livsmedel och växter. Kött från Sverige används på kött och charkuterier – som korv! Det finns även Mjölk från Sverige som används på mejerier och ost.

Så titta efter märket, det betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. För vara med flera ingredienser gäller speciella regler. Om det finns kött, mjölk, ägg, fågel eller fisk i en vara är det alltid utan undantag svenskt!

Titta efter märket och läs mer på fransverige.se

VÄLJ KORV MED OMSORG – VÄLJ KORV AV SVENSKT KÖTT
Att välja kött med omsorg innebär att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Svenskt kött är det hållbara valet för konsumenten, för bonden, för klimatet och för Sverige.

Svenskt kött har många värden. Betande djur ger oss biologisk mångfald. Köper vi svenskt kött och svenska charkuterier vet vi också att det kommer från djur som har fötts upp enligt de djurskyddsregler som vi har kommit överens om i det här landet. Ett konkret exempel är att svenska grisar får behålla sina knorrar till skillnad mot i många andra länder. Sverige har unikt goda förutsättningar för produktion av kött med bra tillgång till vatten, marker och bete. Djuruppfödare och har tidigt inrättat oss efter det som nu kommer i resten av världen: resursmedvetenhet, god djuromsorg och hänsyn till klimat och miljö.

Läs mer och få Korvinspiration på svensktkott.se

 

 

SVENSKA BÖNDER SER TILL ATT DU FÅR FINA RÅVAROR I KORVEN
Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs omkring 140 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.

Läs mer om svensk mat och svenska mervärden på lrf.se

©2019 Korvfestivaler AB • info@korvfestivalen.se • 08-26 38 08 • FacebookInstagramIntegritetspolicy

Log in with your credentials

Forgot your details?