Vad händer i korvbranschen?

Här kommer vi löpande lägga in branschnyheter från våra utställare.

Träffa Andres Gabrielsson

 

 

 

 

 

 

 

Vi har den stora äran att presentera en udda fågel i sammanhanget. Konstnären Andres Gabrielsson som finns med bland utställarna.

Anders kommer visa upp sina vackra målningar, grafiska tryck, glasunderlägg samt brickor. Vissa med korvmotiv och vissa med andra.

Gudruns

Familje företaget Gudruns som bildades 1925 kommer presentera en rad nyheter på Korvfestivalen. Gudruns jobbar bara med svenska råvaror i samtliga produkter och har koll på hela kedjan från kontrakterade bönder till eget slakteri och styckningsanläggningar samt förädling, på så sätt har dom kontroll över hela produktionen.

På Korvfestivalen kommer man kunna smaka och köpa en rad andra smarriga korvar.

Stockholmare Original              Orginalet, mild kryddkorv Gudruns absolut största produkt och den vi är känd för alspånsrökt

Gourmetgrillare                          mild korv med hög kötthalt som är gjord på högrev och smaksatt med parmesan alspånsrökt

Thüringer Bratwurst                 Nyhet för i år, inspiration från korvlandet Tyskland, hög kötthalt och smakrik

Godingar Ost & Bacon              Nyhet för i år, vi har valt att utveckla det skinnfria grillkorvsortimentet, högkötthalt och smaksatta alspånsrökt

Godingar Ramslök                     Nyhet för i år, vi har valt att utveckla det skinnfria grillkorvsortimentet, högkötthalt och smaksatta alspånsrökt

Godingar Hot Chili                      Nyhet för i år, vi har valt att utveckla det skinnfria grillkorvsortimentet, högkötthalt och smaksatta alspånsrökt

Falukorv 72% kötthalt              Vår traditionella falukorv med hög kötthalt och alspånrökt, måste ha med en falukorv när det är korvfestival

Korvakademien har beslutat vinnarna!

Årets Hederspris 

Jon Randow, Korvhantverk Stockholm

Jon Randow, Korvhantverk, Stockholm, tilldelas Korvakademiens Hederspris 2018. Företaget Korvhantverk är från början till slut en mans verk. I sin ambition att hitta sätt att göra riktig korv har Jon sökt sig fram bland utbildningar och hos andra kunniga korvmakare. Hos Eldrimners centrum för mathantverk i Jämtland fann han både kunskap och inspiration och träffade andra entusiaster som ledde honom till bland annat korvtillverkare i Tyskland. Jons korvar har flera gånger fått guldmedalj vid SM i Mathantverk och väckt stor beundran hos kräsna jurymedlemmar för det fantastiska hantverket. Hittills är det färskkorv som tillverkas med den nya metoden. Men Jon har kommit långt med att utveckla metoden även för emulsionskorv (varmkorv, falukorv etc), och kommer inom kort att presentera sådana produkter. Hos Korvhantverk tillverkas också olika varianter av lufttorkade och kallrökta korvar. På vägen har Korvhantverk också skapat sig ett namn bland gräddan av Sveriges mat- och korventusiaster. Korvhantverks korvar borgar för högsta kvalitet och en genomtänkt matfilosofi i varje led, från råvara till färdig produkt.

www.korvhantverkstockholm.se

 

Årets korvprofil 

Bengt Olsson, Wiktor Olssons chark

Tradition, hantverk och kvalitet

Bengt Olsson, Wiktor Olssons chark i Bräkne-Hoby, Blekinge är Årets Korvprofil. Bengt och företaget står för hantverk, tradition och kvalitet som förs vidare genom generationerna. Företaget grundades 1948 och är en småskalig slakt, chark och gårdsbutik, som förser kunderna i Sveriges trädgård med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta och kött av olika slag. Samtliga produkter tas fram på ett hantverksmässigt sätt med traditionsenliga recept utan tillsatser. Man har också tre korvbilar som besöker marknader och andra evenemang. 

www.wiktorolssons.se

 

Årets korvrestaurang

Würst Göteborg 

Årets Korvkrog Würst – en korvkrog med stil När man pratar om korv blir det gärna lite rustikt men Würst är en korvkrog med stil, nyöppnad i höst i en anrik restauranglokal i centrala Göteborg. Här kombineras modern interiör med innovativa korvanrättningar med namn som Classic, Gourmet och Exotic. Korvarna är lokala hantverkskorvar, inspirationen tysk och presentationen sker med en god portion humor. Här lyfter korvmåltiden. 

www.wurst.se

Årets korvkiosk

Krubberiet

Årets Korvkiosk Krubberiet i Länna och Barkarby

Svensk gatukökskultur får sig en rejäl injektion nytänk när Krubberiet gör sin grej. Det handlar om det egna recept på korven, dressingarna, tillbehören och dagliga leveranser av nybakat bröd. Artur Ozienkowski grundade Krubberiet 2013 med stark tro på kvalitativ snabbmat. Mottot är: Vi lagar inte snabbmat, vi lagar bra mat så snabbt vi kan. Krubberiet har gått från det lilla mobila kö- ket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchisemodeller. 

www.krubberiet.se

 

 

 

CHARK-SM arrangeras för tionde gången

 

CHARK-SM är livsmedelsbranschens största evenemang med 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och drygt 50 av branschens viktigaste leverantörer. Tävlingen är öppen för charkuterier som är tillverkade i Sverige och säljs på den svenska marknaden. Över 750 charkuterier tävlar i 16 olika produktklasser och fokus är helt på kvalitet. Charkuteriernas kvalitet bedöms enligt tydliga kriterier och av en kunnig domarpanel. Första Chark-SM startades redan 2001 och har sedan 2002 anordnats vartannat år. Tävlingen är idag en viktig faktor i den svenska charkbranschen. Den 8 november 2018 arrangeras Chark-SM i Göteborg.

Arrangemanget är uppdelat i fyra delar; tävling, branschmässa, konferens, bankett och prisutdelning.
Boka in dagen i din kalender och delta i branschens viktigaste mötesplats med branschmässa, konferens och bankett. Under banketten tillkännages vinnarna från kvalitetstävlingen och de Svenska mästarna 2018 får lyfta pokalen! Dagen är öppen för charkbranschen. I dagsläget finns inget evenemang för allmänheten.

Huvudsponsorer
Som både huvud- och klassponsor marknadsför och exponerar du ditt företag mot hela charkbranschen. Huvudsponsorerna syns kontinuerligt under hela upptakten till Chark-SM, såväl som under Den Stora Charkdagen. På Chark-SMs branschmässa samlas hela charkbranschen på en och samma plats, vilket är ett unikt tillfälle att under lättsamma former träffa och mingla med dina viktigaste kunder.

Vi är glada och stolta att Culinar, Svenskt Kött, Svensk Charksupport och PCS Flavour är huvudsponsorer under Chark-SM 2018.  Är du intresserad av att vara utställare eller sponsor på Chark-SM 2018, kontakta vårt team på info@charksm.se. Du hittar även mer information här nedan.

Information om utställar- och sponsorpaketen Chark-SM 2018

Sponsorer och utställare från föregående Chark-SM

 

Viktiga datum 2018

Sista anmälningsdag för domare: 7 maj
Sista anmälningsdag för utställare/sponsorer: 8 juni
Sista anmälningsdag för tävlande: 12 sep
Inlämning av tävlande produkter: 3-5 okt
Sista anmälningsdag för banketten: 3 okt
Bedömningarna pågår: 9-10 okt
Sista anmälningsdag för konferensen: 19 okt
Den Stora Charkdagen: 8 nov

 

RISE Research Institute of Sweden Jordbruk och Livsmedel

Box 5401, 402 29  Göteborg
Telefon: 010-516 66 53
E-post: info@charksm.se
Läs mer på: www.charksm.se

Rolands Persson satsar nytt!

Korvkultur AB • Sockholm • Sweden, Ja så heter Roland Perssons nya korvsatsning. Tillsammans med två kollegor håller Roland, medlem i Korvakademien och vinnare av Årets Kock, som bäst på att fila på konceptutvecklingen och  vi ser mycket fram emot att följa denna korvresa som precis har börjat. Vi på korvfestivalen fick äran att prova några av deras korvar och vi kan minst sagt säga att Korvkultur är något stort på spåren! Självklart träffar ni Roland och hans kollegor på plats på Korvfestivalen 2018.

©2018 KORVFESTIVALER AB  INFO@KORVFESTIVALEN.SE

Log in with your credentials

Forgot your details?