Välkommen till Korvfestivalen – mötesplatsen för alla korvälskare!

Datum & öppettider
Lördag 10 mars kl. 10 – 18
Söndag 11 mars kl. 10 – 16

Biljetter
Förköpsbiljett: 135 kr
Biljett i dörren: 150 kr (i mån av plats)
Barn 0 – 12 år: Gratis i målsmans sällskap

Förköpsbiljetter köps via vårt biljettombud Tickster
KÖP DIN BILJETT HÄR

Plats
NackaStrandsMässan
Augustendlastorget 6
Nacka Strand, Stockholm
www.nackastrandsmassan.se

Kommunikatoner

Buss
Buss 443 avgår från Slussen till NackaStrandsMässan med en beräknad restid på ca 10 minuter.
(Gå av vid station Nacka Strand)

Buss 443C avgår från Centralen till NackaStrandsMässan med en beräknad restid på ca 15 min.
OBS! Endast morgon- och kvällstid.
(gå av vid station Nacka Strand)

Från Handenterminalen i Haninge åker man buss 840 och från Fisksätra tar man buss 465.
(Gå av vid Nacka Strand)

Båt (SL-kort gäller!)
Avgår från:
Nybroviken
Lidingö
Frihamnen
Tidtabell

Bil
Du tar dig enkelt till NackaStrandsMässan med bil.
Från Slussen följ Stadsgårdsleden mot Värmdöleden 222. Avfart Nacka Strand.
Tag vänster i rondellen och kör över motorvägen och genom nästa rondell in i tunneln.
Sväng sedan vänster efter tunneln. På höger sida ser du NackaStrandsMässans huvudingång.
Ca 2000 parkeringsplatser i garage i direkt anslutning till mässan.

Taxi

Taxi Stockholm +46 (0)8 150 000
Taxi Stockholm

Taxi Kurir: +46 (0)8 30 00 00
www.taxikurir.se

Biljetter

Förköpsbiljett
135 kr/person/dag

Förköpsbiljetter distribueras av vår biljettombud av Tickster.

Vi rekommenderar varmt att ni förköper er biljett.
KÖP DIN BILJETT HÄR

Biljett på plats i entrén, i mån av plats
150 kr/person/dag

Övrigt
Barn <12 år gratis i målsmans sällskap.

Om korv

Här finner ni mycket information om korv, sammanställt av Korvakademien.

Vi rekommenderar att ni börjar läsa följande dokument:  Korv – en genial idé

Vi kan även varmt rekommendera att ni surfar in på www.akademien.nu, där ni hittar ännu mer information om korv. Nedan finner ni en liten korvguide.

Liten korvguide

Boudin 
Korv med franskt ursprung som förekommer i flera kök. Finns som t.ex boudin blanc, gjord på fläskkött och boudin noir, blodkorv.

Bratwurst
Tysk korv som oftast steks.

Chorizo
Spansk korv som finns i varianter i t.ex Portugal och Sydamerika. Den karaktäristiska röda färgen kommer från röd paprika.

Isterband 
Svensk korv med lätt syrlig smak som bland annat innehåller korngryn. Korven torkas och förekommer även lättrökt ibland. Serveras oftast stekt.

Kolbász 
Korven med ungerskt ursprung som t.ex kan kryddas med paprika.

En kolbász innehåller kött i olika grader av grovhackning samt kryddor och är oftas rökt och/eller torkad.

Kabanoss 
Smal korv av slaviskt ursprung, som t.ex kan användas i grytor.

Merguez 
Kryddstark nordafrikansk korv, ofta gjord på lamm- eller fårkött och smaksatt med chili. Serveras t.ex till couscousrätter.

Salami 
Saltade och lufttorkade korvarfrån t.ex Italien och Ungern. Serveras ofta i tunna skivor, t.ex som tilltugg, i grytor eller som smörgåspålägg.

Salsicca 
Italiensk fläskkorv, ofta smaksatt med vitlök och vitt vin.

Wienerkorv 
Smal korv som är vanlig i svenska korvkiosker. Den populariserades i Sverige i modern tid av prinsessan Sibylla och kallas i Wien för Frankfurter.

Egen korv-här lite kunskap

Färskkorv
Färskkorvar tillverkas av råa köttråvaror. Eftersom de består av malet rått kött och inte utsätts för någon konserveringsmetod har det samma hållbarhet som köttfärs, de vill säga bör helst tillagas samma dag eller dagen efter tillverkningen. Frysta håller korvarna åtminstone tre månader. Vanliga färskkorvar är salsiccia, merguez, banger.

Emulsionskorv
Emulsionskorvar består av en mycket finmalen korvsmet där fett och vatten går ihop (emulgerar) med hjälp av molekylstrukturen hos köttproteinerna. De värmebehandlas nästan alltid direkt efter stoppningen och är därmed tillagade när de når konsumenten. De flesta korvar man hittar i snabbköpet tillhör den här gruppen.
Vanliga emulsionskorvar är falukorv, frankfurter/wienerkorv, weisswurst.

Lufttorkad korv
Lufttorkade korvar är egentligen råa korvar som har konserverats genom att mängden tillgänligt vatten blivit så låg att bakterierna inte trivs. Initialt skyddas de också ofta genom att mjölksyrabakterierna omvandlar socker till mjölksyra så att pH-värdet i korven snabbt sjunker till en nivå där oönskade bakterier inte trivs.
Vanliga lufttorkade korvar är salami och isterband. Förvara färdigtorkade korvar i kyl eller frys.

Rökt korv
Varmrökt korv röks vid mellan 50 och 90 grader under någon eller några timmar. Värmen gör att korven tillagas, antingen genom rökningen eller genom rökning och sjudning i kombination. Kallrökning innebär att korven utsätts för rök i under 30 eller rent av under 20 graders värme. Det kan ske under några timmar eller flera veckor.
Vanliga rökta korvar är isterband, falukorv, wienerkorv.

(Källa: Korv-den godaste korven stoppar du själv av Kristofer Franzén)

Om korv

Här finner ni mycket information om korv, sammanställt av Korvakademien.

Vi rekommenderar att ni börjar läsa följande dokument:  Korv – en genial idé

Vi kan även varmt rekommendera att ni surfar in på www.akademien.nu, där ni hittar ännu mer information om korv. Nedan finner ni en liten korvguide.

Liten korvguide

Boudin 
Korv med franskt ursprung som förekommer i flera kök. Finns som t.ex boudin blanc, gjord på fläskkött och boudin noir, blodkorv.

Bratwurst
Tysk korv som oftast steks.

Chorizo
Spansk korv som finns i varianter i t.ex Portugal och Sydamerika. Den karaktäristiska röda färgen kommer från röd paprika.

Isterband 
Svensk korv med lätt syrlig smak som bland annat innehåller korngryn. Korven torkas och förekommer även lättrökt ibland. Serveras oftast stekt.

Kolbász 
Korven med ungerskt ursprung som t.ex kan kryddas med paprika.

En kolbász innehåller kött i olika grader av grovhackning samt kryddor och är oftas rökt och/eller torkad.

Kabanoss 
Smal korv av slaviskt ursprung, som t.ex kan användas i grytor.

Merguez 
Kryddstark nordafrikansk korv, ofta gjord på lamm- eller fårkött och smaksatt med chili. Serveras t.ex till couscousrätter.

Salami 
Saltade och lufttorkade korvarfrån t.ex Italien och Ungern. Serveras ofta i tunna skivor, t.ex som tilltugg, i grytor eller som smörgåspålägg.

Salsicca 
Italiensk fläskkorv, ofta smaksatt med vitlök och vitt vin.

Wienerkorv 
Smal korv som är vanlig i svenska korvkiosker. Den populariserades i Sverige i modern tid av prinsessan Sibylla och kallas i Wien för Frankfurter.

Egen korv-här lite kunskap

Färskkorv
Färskkorvar tillverkas av råa köttråvaror. Eftersom de består av malet rått kött och inte utsätts för någon konserveringsmetod har det samma hållbarhet som köttfärs, de vill säga bör helst tillagas samma dag eller dagen efter tillverkningen. Frysta håller korvarna åtminstone tre månader. Vanliga färskkorvar är salsiccia, merguez, banger.

Emulsionskorv
Emulsionskorvar består av en mycket finmalen korvsmet där fett och vatten går ihop (emulgerar) med hjälp av molekylstrukturen hos köttproteinerna. De värmebehandlas nästan alltid direkt efter stoppningen och är därmed tillagade när de når konsumenten. De flesta korvar man hittar i snabbköpet tillhör den här gruppen.
Vanliga emulsionskorvar är falukorv, frankfurter/wienerkorv, weisswurst.

Lufttorkad korv
Lufttorkade korvar är egentligen råa korvar som har konserverats genom att mängden tillgänligt vatten blivit så låg att bakterierna inte trivs. Initialt skyddas de också ofta genom att mjölksyrabakterierna omvandlar socker till mjölksyra så att pH-värdet i korven snabbt sjunker till en nivå där oönskade bakterier inte trivs.
Vanliga lufttorkade korvar är salami och isterband. Förvara färdigtorkade korvar i kyl eller frys.

Rökt korv
Varmrökt korv röks vid mellan 50 och 90 grader under någon eller några timmar. Värmen gör att korven tillagas, antingen genom rökningen eller genom rökning och sjudning i kombination. Kallrökning innebär att korven utsätts för rök i under 30 eller rent av under 20 graders värme. Det kan ske under några timmar eller flera veckor.
Vanliga rökta korvar är isterband, falukorv, wienerkorv.

(Källa: Korv-den godaste korven stoppar du själv av Kristofer Franzén)

Utställare 2018

Här presenteras löpande våra utställare som medverkar på Korvfestivalen 2018.

Andersson & Tillman

Andersson & Tillman är ett matföretag i Uppland som producerar kött- och charkprodukter av hög kvalitet för alla tillfällen och för alla som gillar lite bättre mat. Vi levererar direkt till butiker och restauranger i närområdet utan mellanhänder. Närproducerade produkter med hög kvalitet är grunden i vår verksamhet.

Danmarksgatan 24
752 23 Uppsala

Telefon: 018-12 41 42
E-post: info@andersson-tillmans.se

Läs mer på: www.andersson-tillman.se

Anders Levéns Food & Beverage AB

Tre viktiga ingredienser i mitt liv: Vilt, Ostron & Frankrike

Starmossevägen 14
139 35 Värmdö

Telefon: –
E-post: info@andresleven.se

Läs mer på: www.andersleven.se

Bergslagsdelikatesser AB

Charkdelikatesser är något vi brinner för och arbetar ständig med att utveckla nya förstaklassiga produkter. Vi menar att med kunskap och väl valda råvaror kan den enklaste produkten bli den mest välsmakade. Allt från korv och paté till rökta stekar finns i vårt charksortiment.

Löpargatan 6
711 34 Lindesberg

Telefon: 0581-14040
E-post: info@bergslagsdelikatesser.se

Läs mer på: www.bergslagsdelikatesser.se

Campagnes de France

Campagnes de France importerar fransk salami från småskaliga producenter runt om i Frankrike. Bland annat kommer man på Korvfestivalen 2018 presentera ank-, hjort- och vildsvinsalami.

Noacksgatan 7
633 41 Eskilstuna

Telefon: –
E-post: campagnedefrance@gmail.com

Läs mer på: –

Chark-SM

I Chark-SM utses Sveriges bästa charkuterier, vilket gör det enkelt för dig som konsument att välja produkter av högsta kvalitet.

Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitetsstämpel. Av dessa utses sedan en Svensk Mästare i varje klass. Charkuterier som har fått något eller några poängavdrag vid bedömningen får silver- eller bronskvalitetsstämpel. Håll utkik i butik efter charkprodukter med denna kvalitetsstämpel!
Här kan du även läsa mer om produkterna som fick kvalitetsstämplar i föregående Chark-SM.

Vill du veta mer om Chark-SM eller är intresserad av att ställa ut på Chark-SM 2018?

Se våra kontaktuppgifter nedan.

 

RISE Research Institute of Sweden Jordbruk och Livsmedel

Box 5401, 402 29  Göteborg

Telefon: 010-516 66 53
E-post: info@charksm.se

Läs mer på: www.charksm.se

Föreningen Fruktdrycker

Föreningen Fruktrycker bildades 1951 och är idag en helt obunden frivilligorganisation.

Vår verksamhet går ut på att uppmärksamma det ”goda värdskapet” och göra alkoholfria kvalitetsdrycker mer kända och använda. Vårt mål är att det vid varje tillfälle det serveras dryck alltid skall finnas alkoholfria drycker som inte just bara är ett alternativ utan ett alternativ som förgyller tillfället, förhöjer smakupplevelsen och ytterligare bidrar till den sociala gemenskapen.

Drottninggatan 13
541 50 SKÖVDE

Telefon: 0733-83 83 62
E-post: info@fruktdrycker.se

Läs mer på: www.fruktdrycker.se

 

Gourmet Food AB

VI FÖRSER SVERIGE MED MAT FRÅN HELA VÄRLDEN

Gourmet Food är livsmedelsleverantör. Vi förser Sverige med mat från hela världen. Det som kännetecknar Gourmet Food är en bred kunskap och stort engagemang i ett ungt och dynamiskt företag.

Gourmet Food finns nära marknaden och kan känna av nya influenser och trender inom restaurangbranschen. Gourmet Food har kontor och lager centralt placerat i Johanneshov, Stockholm.

Hallmästarvägen 6
121 17 Johanneshov

Telefon: 08-600 52 00
E-post: info@gourmefood.se

Läs mer på: www.svenskagardar.com

Grynkorvens Vänner

Syftet med Grynkorvens Vänner är att med alla till buds stående, ehuru dock lagliga, medel vårda, bevara och utveckla Grynkorvstraditionen såväl vad gäller tillverkning som regelbundet intagande.

Timmermansgatan 14
532 33 Skara

Telefon: 070-5912455
E-post: info@grynkorv.se

Läs mer på: www.grynkorv.se

Gudruns AB

Från hage till mage

Gudruns ägs och drivs av familjen Ögren och vi har behållit namnet som en påminnelse om vårt ursprung och Gudrun Folmer-Hansen som en gång i tiden grundade företaget.

Ögren-gruppen är Sveriges största privatägda aktör inom kött och chark. Vi producerar och levererar svenskt kött och chark av högsta kvalitet till såväl detaljhandeln som till restauranger och storkök.

Med full kontroll över både produktion och distribution kan vi agera snabbt och individuellt på önskemål från kunder. Om butik A eller restaurang B vill ha en speciell sorts kött eller styckning kan vi i regel leverera det från ena dagen till den andra.

Hallvägen 11
121 25 Stockholm

Telefon: 08-556 580 50
E-post: info@gudruns.se

Läs mer på: www.gudruns.se

Svenska Jägarförbundet

I hjärtat av Sörmland, nära Stockholm och Mälardalen, har Öster Malma slott blickat ut över Malmasjön i snart 350 år. Här möter ni ett landskap där klövdjuren oblygt kliver ut på ängarna och ett rikt fågelliv i våra viltvatten.
På plats på Korvfestivalen kommer Svenska Jägarförbundet ställa ut med egenproducerade viltkorvar samt informera om viltkött och hur man tar tillvara på detta på bästa sätt.

Öster Malma
611 91 Nyköping

Telefon: 077 – 18 30 300
E-post: info@ostermalma.se

Läs mer på: www.ostermalma.se

Korvhantverk Stockholm

Korvhantverk Stockholm handlar mycket om en mans brinnande intresse
för riktig mat i allmänhet och riktig korv i synnerhet.

Jon Randows resa går från Stockholms krogkök (Gyldene Freden, Pica Pica etc), till utbildad kökslärare på restaurangskola, till utbildningar i osthantverk och korvhantverk till att slutligen skaffa sig tiden, pengarna och modet att satsa på något helt eget.

Borghällsvägen 29A
163 45 Spånga

Telefon: 08-533 30 989
E-post: info@korvhantverk.se

Läs mer på: www.korvhantverk.se

Korvakademien
Akademien för De Sköna Korvarna

Är en ideell sammanslutning med syfte att:

o höja korvens status i samhället
o placera korven i rätt sällskap
o bredda korvens användningsområde
o utöka sortimentet av GOD korv
o en gång om året tillsammans äta korv i kiosk

Korvakademien bildades 1991 och ska enligt stadgarna ha tolv ledamöter med god kunskap om och ett levande intresse för en högtstående svensk korvkultur.

 

Telefon: –
E-post: –

Läs mer på: www.korvakademien.nu

GC Import eftr AB / Korvpaket

Korvpaket är din leverantör av kompletta paket för att göra egen korv! Hos hittar du färdiga paket men också special kryddor och andra tillbehör som behövs vid korvtillverkning.

Box 5031
121 05 Johanneshov

Telefon: –
E-post: info@korvpaket.se

Läs mer på: www.korvpaket.se

FRÅN EN KORVKIOSK TILL IDAG

Korvgubbens finsenap har funnits sedan 1953 som då tillverkades av en man som ägde en korvkiosk, en riktig korvgubbe med andra ord. På den tiden skulle nämligen den som sålde korv se ut på ett speciellt sätt, man skulle vara rent och snyggt klädd, med mössa, skjorta, slips och en vit rock. Hur detta såg ut kan man se på våra senapsburkar. När han sålde sin korvkiosk hade hans senap blivit så populär, att han även kunde sälja receptet och på så sätt började senapen tillverkas i en större skala. Korvgubbens finsenap har haft några ägare och har producerats på olika platser i Sverige genom tiderna.

Box 5031
121 05 Johanneshov

Telefon: 072-221 26 01
E-post: order@livsmedelstillverkarna.se

Läs mer på: www.korvgubbens.se

Korvkultur AB

Korvkultur är ett enkelt men exklusivt mat- och microcharkuterikoncept för tillverkning och försäljning av gourmetkorv. Det är en modern version av den klassiska korvkiosken. Korvkultur bevarar det bästa från förr, men har utvecklat ett modernt tänkande kring råvaror, kvalitet och smakupplevelser.

Birger Jarlsgatan 18
114 34 Stockholm

Telefon: 070-7 22 67 98
E-post: mikael@norberg.im

Läs mer på: www.korvkultur.se

Lantbrukarnas Riksförbund / LRF KÖTT

LRF Kött är en branschavdelning med syfte att öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik samt omvärlds- och marknadsanalys.

105 33 Stockholm

Telefon: 08-787 51 85
E-post: –

Läs mer på: www.lrf..se/kott

 Lantmännen Unibake SWE AB

Korvbrödsbagarn

Korvbrödsbagarn erbjuder korv- och hamburgerbröd med hög kvalitet, för alla typer av situationer. Våra bröd bakas av svenska råvaror, med få tillsatser och allergener. Vi driver fast food-marknaden framåt med nya produkter och inspirerande receptlösningar.

Långåkersgatan 11

701 16 Örebro

Telefon: 020- 96 00 36
E-post: info@korvbrodsbagarn.se

Läs mer på: www.korvbrodsbagarn.se

La Collina

La Collina höjer ribban på begreppet ”italienska delikatesser”. Vi erbjuder nya, spännande och 100% genuina italienska matupplevelser.

Undalsvägen 66
184 93 Åkersberge

Telefon: 08-510 25 777
E-post: info@lacollina.se

Läs mer på: www.lacollina.se

Lovö Magasin

Här älskar vi allt som har med småskalighet, närproduktion, handgjort, passion och kunnighet att göra.

Lovö Magasin startades 2011 av Ewa von Wowern.

Rörby Hembygdsgård
178 93 Drottningholm

Telefon: 08-510 25 777
E-post: lovomagasin@gmail.com

Läs mer på: www.lovomagasin.se

MAGNIFUSSON

Magnifusson är ett företag sprunget ur en fascination för chili och goda tillbehör till mat. Det var under sensommaren 2015 som en idé föddes att producera chilisåser med hög kvalitet på råvaror och helt utan tillsatsämnen. Inga förtjockningsmedel, färgämnen eller extra konserveringsmedel. Visst gör det att såserna skiktar sig men vad gör väl det när man har vetskapen om att det är äkta råvaror i produkterna. Allt producerat i Falun, i hjärtat av Dalarna.

Telefon: 070-352 47 76
E-post: kenneth@magnifusson.se

Läs mer på: www.magnifusson.se

O-kavli AB Johnny´s

Johnny var den karismatiska försäljaren som i slutet av 80-talet kuskade runt i mellersta Norrland.

Med sin bil fullastad med sill gjorde han affärer direkt med butikerna och packade själv upp sina produkter i hyllorna. När konkurrensen ökade tröttnade Johnny och köpte istället en mindre senapstillverkning i sin hemstad Söderhamn och började då tillverka Johnny’s hemlagade senap.

Armborstvägen 7
125 24 Älvsjö

Telefon: 08-727 05 24
E-post: info@kavli.se

Läs mer på: www.johnnys.se

Olivhus

Lilla Grevgårdsvägen 15
426 55 Västra Frölunda

Telefon: 070-2331357
E-post: info@olivhus.se

Läs mer på: www.olivhus.se

Orto Novo

Från Medelhavet till Mälaren

Det är smått omtumlande att se hur vi svenskar har förändrat vårt sätt att laga mat. När jag och min fru Vanna, som är från norra Italien, sådde våra första frön av basilika, mejram och rosmarin här ute på Ekerö 1988 var i stort sett dill, gräslök och persilja de enda färska örterna man hittade i butikens grönsaksdisk.

Telefon: 08-594 510 70
E-post: orto@novo.se

Läs mer på: www.ortonovo.se

Paul och Thom AB

Hos PAUL och THOM serverar vi vällagrade parmesanostar, ölkorv, snacksalami, tyska-, spanska- och italienska kvalitetskorvar, lufttorkad skinka av alla sorter, inlagda oliver från Toscana och härliga kryddblandningar samt smaksättare till alla finsmakare.

Skansvägen 25
195 72 Rosersberg

Telefon: 08-594 510 70
E-post: 

Läs mer på: www.paulochthom.se

Pucko

God chokladdryck för hela familjen

Kultförklarad klassiker som varit den självklara drycken till både fika och korv med bröd sedan 1954.

Arla Foods
105 46 Stockholm

Telefon: 08-789 50 00
E-post: –

Läs mer på: www.pucko.se

Specialchark Stockholm AB

Vi strävar efter att vara Sveriges ledande charkuteriföretag!

Kanske inte vad det gäller storlek men vad det gäller kvalité, kunskap och innovation – och hjärta för korv.

Hallgränd 1
121 62 Johanneshov

Telefon: 08-600 16 30
E-post: order@specialchark.se

Läs mer på: www.specialchark.se

Snellmans Köttförädling AB

Vi har alltid tillverkat sådana produkter som vi också själva skulle äta. Vi har som princip att ständigt förbättrar dem. Vi vill att våra produkter innehåller mycket kött, så lite tillsatsämnen som möjligt och framförallt smakar bättre än sina föregångare.

Granholmsvägen 1
68600 JAKOBSTAD

Telefon: 06 7866 111
E-post: herra.snellman@snellman.fi

Läs mer på: www.snellman.fi

Sorunda Korvfabrik AB

Vi har erfarenhet sedan 1973 i branschen, och arbetar därför med många fina gamla recept. Vår fabrik är i helt nyrenoverade lokaler med tillverkningsdelen i nytillbyggnad. Vi handknyter fortfarande många av våra korvar så man kan säga att även korvar är som hantverk. Vår största försäljning har varit på restauranggrossist sidan, men ökar nu starkt även hos butiker. Att våra korvar är populära har vi förstått efter uttalanden från konsumenterna när vi har haft våra demonstrationer i butikerna.

Segernäsvägen 10
148 96 Sorunda

Telefon: 08-530 433 84
E-post: Johan.sorundakorvfabrik.se

Läs mer på: www.sorundakorvfabrik.se

Slaktarkorv AB

Per Karlsson är köttbonden som fick nog

Bakgrunden är att; en dag tröttnade grisuppfödaren Per Karlsson på köttmarknadens dåliga marginaler och att ersättningen knappt skiljer sig mellan grisens fötter och filé. I en hetlevrad diskussion utbröt han: ”Om jag inte får mer betalt för grisens finare delar, då kan jag ju lika gärna göra korv av hela grisen!”. Branschen kallade det korkat och otänkbart. Varför använda fina delar som filé och karré till korv? Men det plötsliga infallet visade sig vara en snilleblixt. Utan att tveka gjorde Per slag i saken och 2012 lanserades Slaktarkorv, en korv gjord av hela grisen.

Ekåsen 531
305 97 Eldsberga

Telefon: 035-20 20 520
E-post: info@slaktarkorv.se

Läs mer på: www.slaktarkorv.se

Svenska Gårdar

Vi har med stor omsorg valt ut ett fåtal Svenska gårdar. Här ska djuren ha det bra och produktionen ske på ett säkert och sunt sätt. Precis så är det på Stommen i Long, Vara.

Varumärket Svenska Gårdar säljs och marknadsförs av Gourmet Food AB som utöver vår korv säljer fler detaljer av den goda grisen till flera av Sveriges bästa restauranger och butiker.

Telefon: 08-600 52 00
E-post: info@svenskagardar.com

Läs mer på: www.svenskagardar.com

Stensåkra Charkuteri & Deli

Sunt korvförnuft från Småland

Vi på Stensåkra gör riktig korv med äkta smak. Vi använder bara råvaror av högsta kvalité och blandar inte i en enda onödig tillsats. Inga konstgjorda smakförstärkare. Den viktigaste ingrediensen i god korv är stolthet. Vi tillverkar våra korvar i Småland av närproducerat kött som vi hämtar hos ett slakteri som vi samarbetar med. Det är sunt korvförnuft från Småland!

Tomasbacken 10
57437 Vetlanda

Telefon:0383-650 250
E-post: info@stensakra.se

Läs mer på: www.stensakra.se

Stopets

Korvar till finsmakare och korvälskare

Det hela började på Hornsgatan 66 och året var 1973. Då drog jag igång restaurang Stopet. Stället blev snabbt en favorit hos många stockholmare. Restaurangen finns inte längre kvar, men min kärlek till god mat består. Därför är det med stolthet jag nu lanserar Stopets i en ny form. Smaklig spis!

Telefon: 070-824 66 64
E-post: info@stensakra.se

Läs mer på: www.stopets.se

Taylors and Jones

Taylors and Jones tillverkar färska handgjorda korvar av högsta kvalitet och kan hittas hos återförsäljare runt om i landet.

Hantverkargatan 12
11221 Stockholm

Telefon: 08 651 29 10
E-post: shop@taylorsandjones.com

Läs mer på: www.taylorsandjones.com

Tidskriften Kött & Chark AB

Kött och Charkbranschens egna tidning

 

Linnégatan 22
114 47 Stockholm

Telefon: 070 342 65 34
E-post: bo.lindmark@kottchark.se

Läs mer på: www.kottchark.se

Wermdö delikatesser AB

Kryddat på Värmdö – Kött från Småland

Det är ute på Värmdö som grundarparet Inger och Christer Israelsson skapat sitt unika kryddrecept inspirerat av skärgården. Korven är av högsta kvalitet gjord på garanterat svenskt kött.

Tillverkningen sker i Småland av Lindvalls Chark som Wermdö Delikatesser valt att samarbeta med sedan 1998.

Kättingvägen 12
139 55 Värmdö

Telefon:073 625 4442
E-post: info@wermdodelikatesser.se

Läs mer på: www.wermdodelikatesser.se

Wiktor Olssons

Wiktor Olssons slakt och chark grundades 1948 i Bräkne-Hoby, hjärtat av Blekinge. Företaget har sedan dess utvecklats till en småskalig slakt, chark & gårdsbutik. Den nuvarande ägaren Bengt Olsson, tillika son till grundaren tog över verksamheten 1977 och har försett invånare i Sveriges trädgård med olika sorters prisbelönta svenska charkprodukter som t.ex. korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta, nötkött, oxfilé, ryggbiff, fläsk, fläskkött kalv och lamm. De djur som slaktas kommer från svenska lokala producenter och samtliga produkter tas fram på ett hantverksmässigt sätt med traditionsenliga recept utan tillsatser. Kallrökning utförs på gammaldags vis i rökkammare med alspån. Kött kontrollslaktas i enlighet med EG 144 och hängmöras bäckenhängt för högsta kvalité. Välkommen till Wiktor Olssons!

Wiktor Olssons har gårdsbutik i Bräkne-Hoby och 3 korvbilar som besöker landets marknader m.fl. evenemang.

Bräknevägen 19

372 63 Bräkne-Hoby

Telefon: 0457 – 810 05
E-post: bengt@wiktorolssons.se

Läs mer på: www.wiktorolssons.se

Wurstmaster AB

Vi erbjuder charkprodukter gjorda på kvalitetsråvaror och enligt traditionella recept. En hög kötthalt och innehåll av färska kryddor kännetecknar våra produkter. Du finner även svenska klassiker som Isterband, Stångkorv och Bräckkorv. Produkterna förekommer i samtliga större butikskedjor, spridda över hela landet. Välkommen att smaka på korv som det smakade förr!

Styckmästargatan 4
121 62 Johanneshov

Telefon: 08-39 02 20
E-post: info@wurstmaster.se

Läs mer på: www.wurstmaster.se

Allt om whisky

Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Är du passionerad provare med ett bibliotek av några av de finaste centilitrarna eller gillar du att ta en blended ibland, eller kanske hellre bourbon? Hos oss finner du helt enkelt allt om whisky – reportage, nyheter, profiler, tester, frågor och svar, tips, med mera. Vi lovar att vi har något åt alla som tycker om whisky och öl.

Stora Gungans väg 2
122 62 Enskede

Telefon:08-39 27 72
E-post: –

Läs mer på: www.alltomwhisky.se

Program & föreläsningar

På Korvfestivalen presenterar vi ett mycket intressant och spännande program med fokus på korv. Förutom att smaka en massa god korv, kan du bland annat gå på korvskola, göra egen korv och höra korvprofiler berätta om deras egen prodution. Information om samtliga aktiviteter finner du här på vår hemsida som uppdateras löpande.

 

Korvskola 1 – Söndag

Korvhistoria och historien om korvätandet – Vad beror svenskens starka kärlek till korven av? Kom på den ca 20 minuter korta föreläsningen om korvens historia fram till idag, om svenska korvtyper och om bortglömda korvsorter som kanske borde väckas till liv. Och om korvens bästa smakkompis – Senapen!

Föreläsare: Mathistoriker Richard Tellström, känd från TVs Historieätarna och Landet Brunsås, och sommarpratare i P1 2017.
Pris: Ingår i entrépriset.

Boka platser

 

 

Korvskola 2 – Lördag & söndag

Gör din egen korv!
Den här kursen i korvtillverkning lär dig grunderna för hur man tillverkar korv på ett traditionellt brittiskt sätt.

Taylors and Jones välkomnar med en presentation av sig själva samt en genomgång av färska korvar medan vi provsmakar
lite korv.- Deltagarna kommer att få en grundsats på ca 2,5 kg av fläsk-, lamm- eller nötkött som är färdigmald och
grundkryddad.
– Sedan är det upp till er att experimentera och komponera ihop er egen favoritsmak på korven eller
använda ett beprövat recept för en garanterat god korv.
– Efter det är det dags att stoppa och snurra korven.
– Avslutningsvis så packar vi korvarna. Ni kommer att gå hem med 2,5 kg korv samt en bok om hur
man gör korv.
– Kursen består av 4 deltagare och håller på i ca 1 ½ timme.
– Pris: 695 kr/person

Boka platser här på hemsidan inom kort.

 

Scenprogram
Presenteras löpande här på hemsidan. Håll utkik!

Tävlingar

På Korvfestivalen delar Korvakademien ut sina åtråvärda priser inom följande kategorierna:

  • Årets Korvprofil
  • Årets Korvkrog
  • Årets Utställarkorv
  • Årets Korvkombo
  • Årets Korvlimerick
  • Bästa Korvkiosk

Själva prisutdelningen äger rum på Korvfestivalens stora scen och sker löpande under festivalens öppettider.

Öl i världsklass!

I samarbete med NackaStrandsMässan, som ligger bakom den världsberömda Stockholm Beer & Whisky Festival, presenteras ett stort och spännande utbud av öl under Korvfestivalen.

Öl från svenska microbryggerier och det bästa från vår omvärld kommer att finnas tillgängligt att provsmaka på plats. Naturligtvis presenteras även ett stort utbud av alkoholfria alternativ.

Korv och öl i kombination, kan det bli bättre?

©2018 KORVFESTIVALER AB  INFO@KORVFESTIVALEN.SE 08-26 38 08

Log in with your credentials

Forgot your details?