VÄLKOMMEN TILL KORVFESTIVALEN, 8 – 10 MARS 2019
Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla Korvälskare och arrangeras för femte gången den 8 – 10 mars, denna gång på anrika Münchenbryggeriet mitt i centrala Stockholm. Här möter du som besökare ett 40-tal utställare, svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla Korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med ett passande dryck.

På korvfestivalen finns många intressanta och spännande föreläsningar, Korvprovningar och Korvkurser att del del av. Lyssna till Korvens historia eller ta chansen att göra egen Korv på plats under ledning av Sveriges främsta experter. På stora scenen presenteras ett omfattande program, bland annat de senaste Korvtrenderna och Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna. Det blir även debatter, prisutdelningar och mycket mer.

DATUM & ÖPPETIDER
Fredag 8 mars kl. 15 – 20
Lördag 9 mars kl. 10 – 18
Söndag 10 mars kl. 10 – 16

SÅ GÅR DET TILL
När du kommer till Korvfestivalen är du välkommen att vandra runt bland alla våra utställare och botanisera i deras unika utbud av Korv och passande tillbehör. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover av sina produkter, med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig en förpackning, eller två, hem. En del utställare säljer även ”lättare” Korvmåltider, exempelvis Korv med bröd, så ni gör bäst i att komma hungriga till Korvfestivalen.

Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I Münchenbryggeriets barer erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just Korv. Varför inte prova Münchenbryggeriets egna öl där en bryggd är producerad unikt för Korvfestivalen. I vår champagnebar kan du prova på konceptet ”bubbels n´ Dogs, vem gillar liksom inte champagne och Korv i kombo?! Självklart finns klassiska alkoholfria alternativ, så som exempelvis Pucko, att avnjuta för båda vuxna och barn.

KORVPROVNING, GUIDAD TUR OCH GÖR EGEN KORV PÅ PLATS
Älskar du korv extra mycket? Då bara måste du boka in dig på någon av våra guidade korvturer eller Korvprovningar. Är du redo för att prova att göra egen korv så finns även den möjligheten på plats på festivalen. Läs mer här.

FÖRETAG & GRUPPER
Är ni ett företag eller en större grupp som letar efter en upplevelse ni sent kommer glömma? Ta med dig kollegor, kunder eller vänner till Korvfestivalen! Vi rekommenderar fredagen för just denna typ av aktivitet och skräddarsyr ert besök så att det passar just era önskemål och behov. Kontakta oss så berättar vi mer och sätter ihop en offert som matchat era önskemål.

ETT GEDIGET SCENPROGRAM
Vad vore Korvfestivalen utan vårt omtalade scenprogram? Under ledning av moderatorerna, tillika Korvälskarna och ledamöter i Korvakademien, Jan Scherman och Ulf Elfving får du som besökare möjligheten att lyssna till spännande intervjuer, föreläsningar och debatter. Kända kockar tävlar i roliga Korvdueller, Korvproducenter berättar om deras kunskaper och erfarenheter om att producera Korv. Och vem vet, kanske dyker det upp en och annan kändis och berättar om sin relation till Korv!

VILKA MEDVERKAR SOM UTSTÄLLARE?
Läs mer om vilka företag som deltar på Korvfestivalen här.

Hemsidan uppdateras löpande med information, och har du frågor är vi bara ett mail eller telefonsamtal bort.

VARMT VÄLKOMNA TILL ÅRETS KORVFESTIVAL!

KÖP BILJETT

SMIDIGA KOMMUNIKATIONER TILL MÜNCHENBRYGGERIET – MITT I CENTRALA STOCKHOLM

TILL FOTS
Münchenbryggeriet ligger på Söder Mälarstrand, mitt i centrala Stockholm. Bor du innan för tullarna vågar vi påstå att det ligger på ”lagom avstånd” för en härlig promenad.

TUNNELBANA
Ta till tunnelbanans röda linje till Mariatorget. Välj uppgång mot Torkel Knutssonsgatan och Polishuset. Gå höger när du kommit upp ur tunnelbanan och gå Torkel Knutssonsgatan ca 400 meter till Münchenbryggeriet.

BUSS
Ta buss till hållplatsen Hornsgatan/Rosenlundsgatan. Gå förbi parkeringen. Vid nästa korsning, ta vänster på Torkel Knutssonsgatan. Gå ca. 300 meter till Münchenbryggeriet.

CYKEL
Det  är det enkelt att ta cykeln till Korvfestivalen. Det finns dessutom en City Bike-station på Söder Mälarstrand precis nedanför Münchenbryggeriet.

BÅT
Linje 85 Riddarfjärdslinjen går Klara Mälarstrand – Söder Mälarstrand – Kungsholmstorg, och omvänt. Reser du från Söder Mälarstrand finns det alltså båtar som går till både Kungsholmstorg och till Klara Mälarstrand, så titta så att du kliver på båten mot rätt brygga.  Linje 85 går en gång i halvtimmen åt vardera hållet, så på Söder Mälarstrand finns det alltså fyra avgångar i timmen. På fredagen går båten från klockan 6 till strax före klockan 19. Lördag och söndag går båten från klockan 9 till strax före klockan 19.

BIL FRÅN NORR
Kör E4/E20 söderut. Sväng av motorvägen vid avfart 156 mot Liljeholmen. Välj att svänga till vänster på avfarten och kör Hägerstensvägen mot city. Ta nästa infart till Södermalm. Efter 450 meter åker du över Liljeholmsbron (obs, vägtull). Efter 1 km, sväng höger in till Hornsgatan. Åk 1,3 km innan du svänger vänster till Torkel Knutssonsgatan. Kör 290 meter till Torkel Knutssonsgatan 2, Münchenbryggeriet ligger på vänster sida i färdriktningen.

BIL FRÅN SÖDER
Kör E4/E20 norrut. Ta avfart 155 mot Södertäljevägen. Efter 1,6 km kör du över Liljeholmsbron (OBS, vägtull). Efter 1 km, sväng höger in på Hornsgatan. Efter 1,3 km, sväng vänster in på Torkel Knutssonsgatan. Efter 290 meter ligger Münchenbryggeriet på vänster sida i färdriktningen, på Torkel Knutssonsgatan 2.

PARKERING
Det går bra att parkera på Torkel Knutssonsgatan, Söder Mälarstrand och närliggande gator. Dessa är i regel gratis efter kl. 17 samt helgdagar. Det finns även större parkeringar i närheten som tar avgift.

©2019 Korvfestivaler AB • info@korvfestivalen.se • 08-26 38 08 • Integritetspolicy

Log in with your credentials

Forgot your details?