EFTER EN PAUS PÅ 47 ÅR ÅTERUPPTAR MÜNCHENBRYGGERIET GAMLA TRADITIONER!
Münchenbryggeriet är ett av Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden. Samtidigt är det ett mycket uppskattat minnesmärke över en svunnen industriepok. Här tillverkades öl i över hundra år och sista flaskan fylldes så sent som 1971. Det var grosshandelsbolaget C C Brusell & Co som i april 1857 börja- de tillverka och sälja öl under namnet Münchens bryggeri aktiebolag efter den bayerska bryggeristaden. Efter en våldsam brand 1893 som förstörde större delen av bryggeriet fick nya Münchenbryggeriet, efter ett långt uppbyggnadsarbete, en modern utrustning och drevs framgångsrikt enligt de senaste tillverkningsmetoderna. Strax efter sekelskiftet hade Münchenbryggeriet vuxit till Sveriges största bryggeri med hälften av Stockholmsmarknaden. Som mest hade Münchenbryggeriet en kapacitet av 60 000 flaskor öl i timmen. Bryggeriverksamheten upphörde i Münchenbryggeriet 1971.

Münchenbryggeriet har nu återupptagit gamla traditioner och har startat upp en bryggeriverksamhet igen. Bryggeriet har idag 6 st 625 liters tankar vilket ger en årlig produktion av 30 000 liter öl. Vi beräknar att expandera bryggeriet under våren 2019 för att kunna möta en ökad efterfrågan. Ansvarig för bryggeriet är den väldigt kompetenta bryggmästaren Stefan Risberg.

Stefan har lång erfarenhet av att brygga öl och har även tidigare haft eget bryggeri. Första tappningen av Münchenbryggeriets hantverksmässigt bryggda öl skedde i augusti 2018 och blev genast en succé. Idag producerar man Steam Lager av ljusare modell, Pale Ale i Amerikansk stil, India Pale Ale även den i Amerikansk stil samt en tysk Pilsner. Självklart produceras även ett säsongsbetonat sortiment med bland annat Oktoberfestöl, Vinter Lager, Vinter IPA samt sommar och vårvarianter. Münchenbryggeriet brygger även specialöl till företag som vill ha det till sina evenemang.

I samband med Korvfestivalen kommer Stefan brygga en specialöl som endast kommer serveras under Korvfestivalen tillsammans med Münchenbryggeriets ordinarie sortiment.

©2019 Korvfestivaler AB • info@korvfestivalen.se • 08-26 38 08 • Integritetspolicy

Log in with your credentials

Forgot your details?