I Chark-SM utses Sveriges bästa charkuterier, vilket gör det enkelt för dig som konsument att välja produkter av högsta kvalitet.

Tävlingen är öppen för charkuterier som är tillverkade i Sverige och säljs på den svenska marknaden. Över 750 charkuterier tävlar i 16 olika produktklasser och fokus är helt på kvalitet. Charkuteriernas kvalitet bedöms enligt tydliga kriterier och av en kunnig domarpanel. Första Chark-SM startades redan 2001 och har sedan 2002 anordnats vartannat år. Tävlingen är idag en viktig faktor i den svenska charkbranschen. Den 8 november 2018 arrangeras Chark-SM i Göteborg.

Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitetsstämpel. Av dessa utses sedan en Svensk Mästare i varje klass. Charkuterier som har fått något eller några poängavdrag vid bedömningen får silver- eller bronskvalitetsstämpel. Håll utkik i butik efter charkprodukter med denna kvalitetsstämpel!
Här kan du även läsa mer om produkterna som fick kvalitetsstämplar i föregående Chark-SM.

 

Vill du veta mer om Chark-SM eller är intresserad av att ställa ut på Chark-SM 2018? Gå in på www.charksm.se eller kontakta Chark-SM teamet på info@charksm.se

Kontakt

Box 5401, 402 29 GÖTEBORG
Telefon: 010-516 66 00
E-postadress: info@charksm.se

©2018 KORVFESTIVALER AB  INFO@KORVFESTIVALEN.SE

Log in with your credentials

Forgot your details?